Alex POPA

In music we trust!

Cum poti tampi poporul?!

Cu televizorul, desigur. Daca ai curajul sa te uiti la emisiunile din ultima vreme prezentate de posturile de televiziune din Romania, cu siguranta ca vei da in idiotenie cronica. In ultima vreme s-au inmultit talk-show-urile, reality-show-urile si sitcom-urile romanesti, mai ceva ca rosiile importate din Turcia. De ce analogia cu rosiile turcesti?! Pentru ca te poti imbolnavi, de la ambele produsele.
De ce productiile audio-vizuale prezinta personaje care au un coeficient de ineligenta dubios?! Raspunsul se regaseste in publicul tinta al acestor emisiuni, care, de cele mai multe ori este asemenea invitatilor care se perinda prin studiourile moderatorilor fabricati dupa acelasi tipar, in apele Dambovitei. Vrei sa te relaxezi, vizionand o emisiune buna?! Atunci este recomandat sa-ti cumperi o antena satelit si un receiver digital si sa urmaresti canalele care nu se regasesc intr-o grila clasica de cablu. Adica posturile de televiziune germane, franceze, engleze, spaniole. Nu ca ei n-ar avea proprii lor invitati dubiosi, dar macar in cazul unor posturi de televiziune straine, abuzul de idiotenie, tampenie, prostie, ridicol nu este pe atat de comprehensibil pe cat este in cazul posturilor de televiziune cu emisie in limba romana.
Vrei sa te relaxezi in fata televizorului?! Afli atunci ca vedeta de televiziune Oana Zavoranu a dat-o afara de la propria emisiunea pe nesimita de fotomodel de renume international Monica Columbeanu, afli ca Elodia traieste, dar se gaseste cate un medium sa mai sape dupa ea prin vreun catun uitat de lume, afli ca omul politic Elena Basescu a demonstrat in campania electorala ca nu mai este fetita lui tata, afli ca iar s-au certat concurentii de la Nora pentru mama, afli ca marele om de afaceri Gigi Becali vrea sa-l aduca pe antrenorul clubului Poli Iasi, Cristiano Bergodi pe banca tehnica a gruparii din Ghencea, afli... un mare nimic.
Navigand prin cazurile de gripa porcina, de parca ar veni apocalipsa si prin relatarile despre criza economica, de parca n-am fi fost niciodata saraci, afli de fapt ca nu afli nimic, ci mai degraba te tampesti! Iar cel mai mare risc este sa devii si tu asemenea invitatilor si moderatorilor prezenti pe micul ecran mioritic. Nu sa devii faimos, stai calm, ci sa devii... prost. Si cum adevarul doare, resimti si tu o oarecare durere in momentul in care afli ca aceste emisiuni prind tot mai mult la publicul din tara noastra. Un public care face abuz de televizor. Un televizor care face abuz de public, spre a-l tampi. Trist, dar adevarat.
Si totusi nu arunca nici telecomanda si nici televizorul pe geam. Slava Domnului ca mai exista anumite canale de televiziune nisate pe programe de stiinta, istorie, cultura si civilizatie. Pacat ca majoritatea nu poate ajunge la butonul telecomenzii care duce catre acele canale. Cum se poate tampi un popor?! Cu emisiunile de televiziune in care sunt invitati persoane care se aseamana cu majoritatea. Nu mai avem nevoie de valori, din cauza ca ne plac dejectiile umane care se plimba in fiecare seara, de la un studiou de televiziune la altul.
Ferice de cei saraci cu duhul. Pentru ca lor le apartine televiziunea.

2 comentarii:

Andreea spunea...

ferice de cei care au de facut proiecte si nu au timp sa se uite la tembelizor... poate doar asa, la desene animate :P:P:P

3 iunie 2009 la 14:15  
ALEX POPA spunea...

Nici desenele nimate nu mai sunt ce erau pe vremuri. Noroc ca se mai redifuzeaza episoade cu Tom&Jerry;)

3 iunie 2009 la 15:04