Alex POPA

In music we trust!

A murit regele...

Nici acum nu-mi vine sa cred ca Michael Jackson s-a stins din viata. Regele muzicii pop a murit ieri, la varsta de 50 de ani, intr-un spital din Los Angeles. Potrivit realitatea.net cel care a anunţat serviciul de urgenţe 911 a fost un frate al artistului. "Fratele meu, legendarul rege al muzicii pop, Michael Jackson, a murit joi, 25 iunie 2009, la ora locală 2.26 p.m. Se crede că a suferit un stop cardiac la el acasă. Cu toate acestea, nu se ştie cauza morţii sale până când nu vor fi cunoscute rezultatele autopsiei.", a declarat Jermaine Jackson. Michael, în vârstă de 50 de ani, urma să revină pe scenă luna viitoare pentru o serie de concerte. Primul urma să aibă loc la Londra la 13 iulie. El a efectuat în acest scop o serie de repetiţii în ultimele două luni. Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958. Al şaptelea membru al familiei Jackson, a debutat în cariera muzicală de la vârsta de 11 ani ca membru al formaţiei The Jackson 5 şi a început cariera solo în 1971 în timp ce era încă un membru al grupului. Cunoscut ca şi Regele Muzicii Pop, în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cel mai bine vândute albume din întreaga lume. La începutul anilor 1980, el a devenit o figură dominantă în muzica pop şi primul artist Afro-American la MTV. Popularitatea video-urilor lui difuzate la MTV, cum ar fi "Beat It", "Billie Jean" şi Thriller a transformat muzica video într-o formă de artă şi un instrument de promovare ajutând relativ un nou canal la faimă.
Imi placea foarte mult muzica sa... Ascultam pana la refuz piesele de pe albumele Thriller si Dangerous, in special. Mai norocosi au fost parintii mei, care au avut ocazia sa-l vada pe Michael in concert la Bucuresti, atunci cand regele muzicii pop i-a electrizat pentru prima data pe romani pe stadionul Lia Manoliu, in 1992. Eu colectionam stickere si postere cu el. Ii 'devoram' casetele pe care le cumparam din 'piata'. A fost primul cantaret de care pot sa afirm ca m-am indragostit.
Asta se intampla in copilarie. Insa nu pot sa raman rece fata de cine a fost si cine va ramane Michael... regele muzicii pop. Parafrazand o expresie celebra... the king is dead, dar va mai trece multa vreme pana cand se va putea spune, din nou long live the king!, din cauza ca nimeni nu se va mai ridica(deocamdata) la statutul lui Michael Jackson.
...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Michael Jackson - Beat It (Thriller 1982)