Alex POPA

In music we trust!

Se poate si mai rau!

Suntem un popor caruia ii place sa-si deplanga soarta si greutatile la orice ora din zi, si din noapte. Nu cred ca exista roman care sa nu se fi plans macar o singura data, de azi dimineata si pana acum. Chiar si eu m-am plans ca mi-e foarte somn si cald.

Lasand la o parte aceste mofturi matinale, diurne si nocturne pe care le avem cu totii, exista oameni care chiar au un motiv serios sa se planga. Cand le asculti povestea iti dai seama ca esti persoana cea mai norocoasa si cea mai binecuvantata de Dumnezeu. Aba cand realizezi ca se poate si mai rau inveti sa pretuiesti ce ai, cum esti, dar si pe cei din jurul tau. Si totusi ar trebui sa constientizezi acest fapt in fiecare clipa a vietii tale, ca esti mai norocos decat altii, ca esti cel mai norocos, ca nu ai nici un motiv real sa te plangi, ca trebuie sa-i multumesti lui Dumnezeu pentru absolut toate lucrurile din viata ta, inclusiv pentru existenta ta, din cauza ca... se poate si mai rau.
Azi dimineata am dat peste povestea unei batrane, care m-a emotionat foarte mult. Conform site-ului realitatea.net, exista o femeie care are o pensie lunara de... 4 lei. Si cica noi o ducem greu, nu?! Potrivit jurnalistilor de la Realitatea TV, pe mătuşa Ioana, de la Rozavlea, o ştie toată ţara. Povestea bătrânei cu pensie de trei lei a impresionat mii de oameni şi a deschis, în octombrie anul trecut, o amplă dezbatere despre protecţia socială acordată vârstnicilor în România. Au trecut opt luni de atunci, iar mătuşa Ioana trăieşte în continuare într-o sărăcie crâncenă, alături de fiica sa. Din toate promisiunile făcute de două guverne, bătrâna s-a ales cu o majorare de pensie de 33%. Adică un leu! Ioana Roşca are 82 de ani şi trăieşte în satul Rozavlea, din Maramureş. Realitatea TV a fost acasă la bătrână în octombrie anul trecut si a aflat că femeia supravieţuieşte dintr-o pensie de urmaş de doar trei lei, la care se adăuga ajutorul social de la primărie, de 60 de lei. Acum, mătuşa Ioana e ceva mai bogată. Pensia sa de urmaş a fost majorată cu un leu, în timp ce ajutorul social a ajuns la 100 de lei.
Gandeste-te de doua ori inainte sa te mai plangi. Exista oameni care abia supravietuiesc. Insa isi pun increderea in Dumnezeu, ca va fi mai bine. Ii ajuta credinta. Pe noi ce ne impiedica sa avem aceasta credinta?! Sa fim multumitori pentru ceea ce suntem, pentru cei pe care ii avem si nu in ultimul rand pentru ceea ce avem. Din pacate... se poate si mai rau!