Alex POPA

In music we trust!

Mari, dar inca mici

Pentru ca asa suntem indiferent de varsta. Suntem copii care incearca sa se comporte ca niste oameni mari. Suntem copii care schimbam joaca de acasa, cu cea de la gradinita, schimbam ceea ce invatam la gradinita, cu ceea ce suntem invatati in scoli, suntem copii care schimbam colegii de joaca cu cei de la serviciu, schimbam dragostea materna, sau paterna cu cea a partenerului de viata. Suntem copii care schimbam jucariile, cu instrumentele de invatat, si apoi cu cele care ne ajuta la munca. Suntem copii care schimbam parcul de joaca cu locul de munca. Suntem copii.
Ne bucuram asemenea celor mici cand se intampla un lucru bun in viata noastra, ne suparam ca niste copii carora le-au disparut jucariile din fata blocului, radem, plangem, ne enervam, lovim cu piciorul in pamant, ne certam din cauza lucrurilor minore, pentru ca... suntem niste copii! Chiar daca acum facem lucruri pe care le-am vazut facandu-le cei mari, cand aveam doar cativa ani, la finalul zilei avem nevoie de dragoste, vrem sa fim alintati, ne dorim sa fim luati in brate, sa simtim siguranta de care ne bucuram atunci cand ne aflam in bratele parintilor. Pentru ca suntem copii. Pentru ca viata nu este altceva decat o joaca. O joaca de copii.
Avem atat de multe de invatat de la cei mici. Uitam de multe ori ca si noi eram ca ei, ca si noi ne doream sa-l vedem pe Mos Craciun, uitam ca voiam sa mancam inghetata, chiar daca era iarna, uitam ca voiam sa ne jucam cu catelul rapciugos de la coltul blocului. Uitam sa fim inocenti, devenind infantili. Pentru ca suntem copii.
Pana la urma tot ceea ce facem este sa mutam jocul pe care il desfasuram pana acum la gradinita, in pauzele de la scoala, sau in camera noastra, la ceea ce unii denumesc serviciu, apartament, sau viata de om mare. Pentru ca suntem copii. Care schimba lopatica si forma castelului de nisip, cu acte, copii care schimba banii din frunzele ciresului din fata blocului cu hartii luate dintr-un parc de joaca unde stau 8 ore, copii care cer prietenia unei fetite, sau a unui baietel pe viata, si nu doar pe durata vacantei de vara.
Suntem copii. Sa fim inocenti,nu infantili. La multi ani tuturor!

3 comentarii:

vally spunea...

"La multi ani! si felicitari pentru articol, mi-a placut tare mult!

1 iunie 2009 la 19:57  
Laura spunea...

La multi ani copile scump :*

1 iunie 2009 la 20:43  
ALEX POPA spunea...

La multi ani si voua!!!:)

1 iunie 2009 la 22:13