Alex POPA

In music we trust!

UP! Traieste-ti visurile la inaltime!

Am fost aseara la UP, ultima pelicula realizata de cei de la Pixar, si prima care a beneficiat din partea producatorilor de tehnologia 3D. Filmul a deschis oficial Festivalul de Film de la Cannes din acest an, si este inspirat de cuvintele lui Walt Disney: Pentru fiecare hohot de ras, trebuie sa existe si cate o lacrima. Pelicula prezinta o poveste nostima, fantastica si nu in ultimul rand emotionanta, cele trei atribute contopindu-se de minune, reusind sa transpuna spectatorul in actiunea personajelor. Sinopsis-ul filmului este urmatorul: hartuit de constructorii care-i inconjoara casa cu zgarie-nori, Carl, un septuagenar, isi ia zborul cu tot cu casa, sustinut in aer de o multime de baloane multicolore. Planul batranului, care vrea sa-si tina o promisiune facuta sotiei lui decedate, aceea de a explora lumea intreaga, are un singur dezavantaj: în momentul decolarii, pe prispa casei lui se afla si un entuziast pusti de opt ani. Carl Fredericksen si Russel(pustiul cercetas) ajung intr-o lume diparuta, acolo unde realizeaza ca au de salvat o pasare rara din mana exploratorului Charles Muntz si a armatei sale de caini vorbitori si vorbareti!

Potrivit unui articol prezentat pe site-ul hotnews.ro, Up gonfleaza morala scurtmetrajului, fara a descoperi noutati in materie de invataminte transmise de filmele de animatie. Eroii lui inteleg de-a lungul unor evenimente extraordinare ca prietenia si caldura umana sunt mai importante decat aventura pura, si ca prezentul conteaza mai mult decat trecutul, oricat de frumos ar fi fost acesta. In alta ordine de idei, filmul te va captiva inca de la primele scene. Te vei indragosti imediat de personaje, vei trai alaturi de ele o aventura unica, care iti va aduce aminte de copilarie si de toate visurile pe care le aveai atunci. Up este un must-seen la care trebuie in primul rand sa-ti deschizi inima, dar si ochii de copil, pe care inca ii mai avem in sufletul nostru.
Trebuie sa vezi acest film! Voi incheia, parafrazand o replica a lui Russel: lucrurile mici sunt cele mai importante. Nu fac referire acum la replicile personajelor, sau la actiunea filmului. Ci la lucrurile marunte din viata noastra, afirmand ca lucrurile mai putin importante construiesc faptele marete. De multe ori ne dorim sa traim aventura vietii, fara sa ne dam seama ca deja suntem aventurieri in propria noastra viata. Si daca avem si un co-echipier pe masura, atunci aventura e gata sa inceapa! Nimic nu ne mai opreste sa ne inaltam visurile, care pot fi realizate doar cu ajutorul co-echipierului!
Si cum nu exista perfectiune, singurele incoveniente legate de acest film sunt ochelarii speciali 3D de la Cinema City, deloc confortabili, dar si replicile dublate in limba romana, fapt ce rapeste oarecum farmecul replicilor originale. Trecand peste aceste impedimente, du-te sa vezi filmul! E genial!!!


Deasupra tuturor/Up – regia si scenariul Pete Docter si Bob Petersen, voci: Edward Asner, Jordan Nagai, Christopher Plummer, Bob Peterson, Delroy Lindo.
Surse: http://www.hotnews.ro/ / http://www.cinemagia.ro/
Dream your Life, and Live your Dreams!

2 comentarii:

Andreea spunea...

cu cata pasiune ai scris... cu cat entuziasm vorbesti in emisiunea ta despre acest film... m-ai convins sa-l vad! :P:P:P

21 iunie 2009 la 09:08  
ALEX POPA spunea...

:) neaparat trebuie sa-l vezi! e la inaltime;)

21 iunie 2009 la 16:58