Alex POPA

In music we trust!

Bancul cu banca

Cica era un oras mare si frumos. Acest oras avea strazi si oameni care se plimbau, fie ca aveau treaba, fie ca nu. In acest oras mai erau si vreo doua banci pe care te puteai aseza atunci cand oboseai. Cica bancile astea erau doar vreo doua...

Dar nu e banc. Iasul nu are destule banci. Daca ai mers mult, prin zona Garii in mod special si vrei sa te asezi pe o banca, aceasta fie lipseste, fie este deja ocupata. La fel se intampla si in parcuri. Daca ai prins o banca, trebuie sa o tii bine, numai pentru tine, sau pentru voi(in cazul in care esti cu prietena/prietenul/cativa amici). Pentru ca s-ar putea sa te trezesti si cu un intrus pe langa tine, caruia nici ca-i pasa de intimitatea hinterland-ului tau, materializat intr-o biata banca.
In orasul asta, mare de tot, nu gasesti destule banci. Daca ele exista atunci sunt deja ocupate de persoane de varsta a treia. Parca tot orasul asta le-ar apartine. Mijloacele de transport sunt ale lor, bancile din parcuri sunt ale lor, viata este a lor... in fine, nu vreau sa jignesc pe nimeni. Insa ma simt jignit, ca nu am acelasi tupeu pensionaresc sa ma asez pe o banca deja ocupata, langa cineva si sa incep sa analizez trecatorii. Sau sa analizez discutia purtata de acel cineva cu partenerul sau de viata. Ma simt jignit de faptul ca nu ma pot aseza pe o banca in momentul in care vreau sa ma relxez, sau sa astept pe cineva, sau pur si simplu am chef sa stau pe o banca, din cauza ca acestea lispesc, sau sunt doar in parcuri si toate sunt ocupate. Ma simt jignit si de faptul ca avem atat de putine parcuri in orasul asta european. Iar cele care exista sunt de mult invadate de persoane de varsta a treia care nu ar parasi banca pe care au pus stapanire, nici daca ar fi peste proaspat, la super oferta la aprozar.
Cica era un oras mare, frumos, dar fara banci. Chiar asa si este. Si chiar nu sunt destule banci. Si daca stai sa-i analizezi pe cei care fac abuz de bancile existente, te intrebi daca acest oras n-a fost creat special pentru cei trecuti de toate tineretele.
Rabdare. Va veni ea si pensia noastra.

4 comentarii:

Andreea spunea...

ca viitor arhitect peisagist :P am sa fac ceva in privinta asta. dar sa stii ca fata de anul trecut in parcul vanatorilor s-au inmultit bancile ;) deci peste cativa ani vor mai aduce altele... sau le-au luat pe cele din zona garii si le-au dus in parc? ;)) ...eu astept cu nerabdare marele parc Palace (day dreaming)

24 mai 2009 la 11:17  
ALEX POPA spunea...

Eu astept cu nerabdare sa dispara si nesimtitii in acelasi timp cu bancile;)) totusi... bravo tie! ca viitor arhitect peisagist viitorul iti suna bine;) orasul conteaza pe tine!!!

24 mai 2009 la 11:30  
oana spunea...

ca lipsesc bancile nu ar fi poate o problema asa mare(te calesti in mersul pe jos si n-ai timp de barfe)...dar cei care abia asteapta o banca noua la orizont ca sa-si incerce barbatia pe ea,facand-o ferfenite,ar putea fi o problema reala...ca asa suntem noi...mandri de a fi romani si de a o demonstra.chiar suna viitorul bine???

24 mai 2009 la 17:43  
ALEX POPA spunea...

Poate dispar si nesimtitii in acelasi timp cu bancile alea pe care le plang eu. Ar fi ceva:-P Iar viitorul trebuie sa sune bine! Daca nu, e de datoria noastra sa-l facem sa sune!

25 mai 2009 la 11:07