Alex POPA

In music we trust!

Santiere pe campii, enervati-va copii!

Cine a zis ca Ceausescu a murit?! Cine a avut curajul sa spuna ca au apus vremurile Odiosului?! Cine nu poate observa maretia santierelor patriei?! Cine mai are tupeul sa spuna ca in municipiul nostru nu se simte sudoarea fruntii clasei muncitoare?!

Din anii '80 si pana acum nu s-a schimbat (mai) nimic. Probabil doar tupeul unora care sunt etichetati ca si 'securisti' doar in presa. Insa... de construit se construieste in continuare, praf este garla, Bahluiul tot murdar este, municipiul arata bine tot doar in anumite locuri, iar unii tot se fac ca muncesc, pe cand altii chiar ii platesc. Democratie?! Unde e dom'le, ca nici nu se vede, nici nu se aude, nici macar nu se miroase. Daca te duci in Tatarasi e santier. Daca ai curajul sa intri in Canta, tot santier e. Daca vrei sa mergi cu masina prin zona Garii... te lovesti de santier. Daca vrei sa ... nu poti din cauza ca e santier, peste tot auzi povesti despre cat de bine mai era cand iti dadea statul serviciu, casa si masa, poate si nevasta, si asa mai departe.
Ceausescu traieste! E in fiecare dintre noi cei care am vazut lumina orasului inainte de 1989. Mai rau e ca spiritul sau vietuieste bine-mersi si in cei care ar trebui sa faca lucrurile sa mearga in urbea noastra. Daca noi astia mai mici poate ca reusim sa ne descotorosim pana la urma de umbra comunismului, din pacate cei din Palatul Roznovanu, respectiv Casa Patrata sunt mereu prezenti la masa banchetului dat de spiritul Odiosului. Mai rau e ca ei se ghideaza intotdeauna dupa sintagma: timpul trece, leafa merge, santierele raman- poate un nou mandat se mai castiga. Pai nu e bine sa lasam lucrurile incepute, nefinalizate de incompetenti, nu?!