Alex POPA

In music we trust!

Paranoia de Bahlui

Imi plac la nebunie declaratiile primarului Iasului, Gheorghe Nichita. Nu cred ca la Dorohoi-localitatea sa de origine- exista vreo scoala unde esti invatat cum sa dai vina pe altii si cum sa faci din tantar, armasar, insa seful municipalitatii iesene se pricepe de minune la hiperbolizari. Uneori ai impresia ca acest Gheorghe Nichita reprezinta chintesenta geniului neinteles, frustrat, creator de himere absolute. Nu e adevarat. Gheorghe Nichita e doar un individ care a stiut sa profite de naivitatea mai multor indivizi. Exact asa cum un copil, care sparge vaza cu flori, profita de dragostea naiva a parintilor si da vina pe catelul familiei pentru dezatrul provocat in casa.
Ultima scapare de geniu a domniei sale, edilul sef al urbei, Gheorghe Nichita a fost sa declare ca politistii de la rutiera blocau intentionat traficul pe vremea guvernarii liberale, iar in acest fel Nichita nu se mai bucura de simpatia cetatenilor. Potrivit unui articol prezentat de site-ul newsiasi.ro, Nichita ii acuza pe agentii de la politia rutiera ca nu lucreaza, si il boicoteaza. Da, ai citit bine, e declaratia sa, il boicoteaza. Cum isi permit o asemenea nesimtire?! Nu se stie inca. Potrivit aceluiasi articol, edilul sef i-a acuzat pe sefii Inspectoratului Judetean de Politie ca nu ii pun la treaba intentionat pe agentii de la Rutiera, si din aceasta cauza traficul in oras este blocat ore intregi. Primarul Gheorghe Nichita s-a intalnit luni 11 mai, cu seful IJP Iasi, comisarul sef Liviu Zanfirescu, caruia i-a reprosat ca agentii de la Rutiera nu ies la strada sa dirijeze traficul, mai ales in zonele aglomerate unde se efectueaza si diverse lucrari la linia de tramvai.
Nici agentii de la rutiera nu sunt usa de biserica. Cercetarile intreprinse de procurorii anti-coruptie din ultima perioada in sanul 'rutierei' iesene au un cuvant greu de spus. Nici traficul in Iasi nu este... trafic. E haos. Insa, sa dai vina pe niste agenti pentru faptul ca nu te bucuri de simpatia populatiei... e un semn clasic de paranoia. In ultima vreme, primul Gheorghe al municipiului a iesit in fata numai cu acuze - ba ca firma care inlocuieste caile de rulare pentru tramvai se misca prea greoi, ba ca nu stiu care nu face curat pe spatiul din fata imobilului, si asa mai departe.
Potrivit site-ului dexonline.ro, substantivul paranoia este definit ca un nume generic atribuit unui grup de boli psihice cronice, care se manifestă prin lipsă de logică în gândire, prin idei fixe, prin susceptibilitate, prin orgoliu exagerat, prin mania persecuţiei, prin halucinaţii etc. Orice asemanare cu realitate... nu este pur intamplatoare.
Azi politistii de la rutiera sunt vinovati. Maine, probabil ca vor fi soferii, ca au masini si blocheaza traficul. Poimaine vor fi cetatenii, ca locuiesc in oras si il polueaza. Dar oare el cand va recunoaste ca e vinovat?!

1 comentarii:

Anonim spunea...

Uite de ce anume nu te are la inima primarul, Alex ;)), daca nu-l lauzi si tu, macar putin :)

13 mai 2009 la 11:48