Alex POPA

In music we trust!

Romantisme matinale

Pentru ca inca e dimineata, iti voi propune sa asculti o piesa foarte romantica. Poate si datorita faptului ca sunt un romantic incurabil, un visator si un boem. Le consider calitati, in nici un caz defecte. Poate si pentru ca eu consider ca cel mai important aspect al vietii ramane cel legat de iubire. Nu exista un alt sentiment mai frumos ca cel de a fi iubit, si a darui la randul tau dragoste. Pana la urma aceasta este trairea suprema - iubirea. Faptul ca renunti la ego-ul tau, ca renunti la individualism, la egoism, la egocentrism, ca faci mii si mii de sacrificii... acesta este sentimentul suprem.
Din pacate unii inteleg dragostea drept o relatie de tip egoist in care se satisfac nevoi. Exemple pot fi foarte multe - iubesc pe cineva sa pot iesi din statutul social pe care il am, iubesc pe cineva sa pot avea bani tot timpul, iubesc pe cineva din cauza ca mi-e frica de singuratate, iubesc pe cineva sa nu ma plictisesc, iubesc pe cineva pentru ca am o obsesie fata de acea persoana... si asa mai departe. Dar cum filosofiile nu duc decat la alte filosofii, interminabile, sa trecem la muzica!!!
Piesa pe care ti-o propun se numeste The Second You Sleep. Este din 2002 si se 'axeaza' mai mult pe jocul dragostei, etapa prin care m trecut cu totii la inceputul unei relatii. Si da, dragostea poate fi pentru unii un joc, din care fie au ceva de castigat, sau in cel mai rau caz, de pierdut. Pacat ca cei care intra in acest joc nu se maturizeaza pe urma. Trupa care interpreteaza aceasta piesa se numeste Saybia, e daneza si canta super!!! In engleza, desigur:-P
Asa ca te las sa asculti piesa si iti urez traditionalul Sa fii iubit, dar sa iubesti si tu la randul tau, mult mai mult!
Saybia - The Second You Sleep

4 comentarii:

Andreea spunea...

ma asteptam sa plang la melodia asta :P:P:P ...pt mine sunt unele si mai 'plangacioase' ca aceasta si nu ma refer la manele :D :D :D (cum ar fi Kate Nash - Nicest Thing)... dar e draguta si melodia ta ;)

have fun!

13 mai 2009 la 15:56  
ALEX POPA spunea...

Nu-mi plac melodiile plangacioase, ci doar cele care te pun pe ganduri. Cat despre Kate Nash... lovely!!! In special 'Foundations';)...si mai e si 'Dic*head' super faina, desi putin feminista. Putin mai mult:-P take care;)

13 mai 2009 la 16:10  
Pifuneata spunea...

Cred ca esti singurul baiat care gandeste asa:(( in zilele noastre....Ar trebui sa le spui si celorlalti barbati ca dragostea reprezinta totul:) Frumos...Si eu consider ca doar dragostea te poate face sa zbori, sa visezi, sa plutesti, sa oferi tot ce ai mai bun....

30 iulie 2010 la 15:16  
Pifuneata spunea...

Melodia este minunata:)

30 iulie 2010 la 15:18