Alex POPA

In music we trust!

Poc! Poc! Poc!

Intreaga tara a aflat un lucru, pe cat de interesant, pe atat de comic: actualul premier Emil Boc este candidatul de rezerva al Partidului Democrat - Liberal pentru alegereile prezidentiale de la sfarsitul anului. Potrivit site-ului realitatea.net, seful statului Traian Basescu va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia in septembrie, in funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregatit drept candidat de rezerva al PDL.
Sincer mi-e mila de Emil Boc. Nu ma refer la faptul ca nu are stofa de politician si ca nu isi poate folosi abilitatile de om politic (pe care probabil ca le are). Mi-e mila ca e bagat asa in fata, ca o marioneta, care explodeaza - face poc - doar la ordinele primului marinar al tarii. Cand tara a luat-o la vale, Boc a fost impins spre scaunul de premier, salvandu-l pe Theodor Stolojan de la rastignire. Acum cand patria mai are un pic si cade in prapastie, acelasi Boc este impins catre scaunul prezidential. Probabil si datorita, sau de ce nu, din cauza faptului ca e mic, si nu e bine sa te iei de astia mici.

In concluzie, dupa ce actualul premier Emil Boc a invatat sa fie supus, acesta mai are de invatat un singur lucru. Si anume, sa planga cu lacrimi mai duioase decat cele care curgeau siroaie pe obrajii lui Traian Basescu, in anno Domini 2004, atunci cand Theodor Stolojan anunta ca-i lasa tronul prezidential, celui care devenea primul Traian al tarii. Hai Boc, ca poti. Tara e cu tine! Poc, poc, poc - si uite cum curg lacrimile.