Alex POPA

In music we trust!

Normalitate?!

Imi plac persoanele care detin secretul normalitatii. Respect persoanele care stiu intodeauna totul si care nu accepta pareri contrarii. Ador persoanele care au impresia ca sunt un munte de valori crestine, etice, morale, de netagaduit. Iubesc peroanele care isi dau cu parerea despre orice subiect care nu este in conformitate cu viziunea lor despre viata- respectiv, propria persoana. Idolatrizez persoanele care arunca cu pietre in ceilalti, din cauza ca nu sunt asemenea lor. E normal, nu?!
In acest week-end a avut loc la Bucuresti un mars al comunitatii gay din Romania. Detaliile le-ai putut vedea, auzi, sau citi inca de saptamana trecuta, asa ca nu voi intra si eu in ele. In acelasi timp au mai avut loc si doua contra-manifestatii, denumite pentru o societate normala, facute de catre doua organizatii. Nici asupra acestui lucru nu voi insista. Altceva insa ma fascineaza. Idiotenia de care da dovada societatea romaneasca la inceputul secolului XXI, stupiditate care aduce aminte de negura intelectuala a maselor din Evul Mediu.
Romanul obisnuit nu poate concepe ca semenul sau sa fie diferit de el. Romanul nu agreeaza persoana homosexuala, ba chiar isi bate joc de acea persoana de cate ori are ocazia, improscandu-o cu pietre pentru ca asa este normal. Romanul obisnuit nu suporta sa i se spuna ca nu are dreptate, si de fiecare data cand este contrazis raspunde ca el asa a fost crescut, ca asa a invatat, ca asa a auzit la biserica, ca asa este normal. Romanul obisnuit da dovada uneori de o prostie rar intalnita si considera acest defect, o normalitate... pentru ca asa este normal.
Revin la marsul comunitatii homosexuale din Romania. Majoritatea romanilor se declara impotriva homosexualilor, considerand aceasta minoritate ca o anormalitate. Potrivit realitatea.net, in urma unui sondaj a fot relevat faptul ca 40 % dintre respondenti considera ca relatiile homosexuale ar trebui sanctionate. Pe de alta parte, romanii sunt de acord cu manelele, cu prostia, cu incompetenta din administratia publica, cu fenomenele de cocalar si pitzipoanca, cu eleva porno, cu Alina Plugaru, cu Gigi Becali, cu violenta infantila si domestica - pai bataia este rupta din rai, nu?!, cu injuriile adresate in trafic, cu justitia administrata pe cont propriu, cu spaga, cu proasta crestere a vanzatorilor, cu serviciile proaste de pe litoral si de la munte, cu idiotii care ne conduc orasul, judetul, tara, cu superstitiile tampite ce aduc aminte de vremurile pagane, cu traditiile lasate de mosii, stramosii si oamenii cavernelor, cu spaga data prelatilor ortodocsi pentru un loc la seminar, cu bataia de joc pentru un bilet de tratament pentru pensionari, cu transportul in comun, cu sistemul de invatamant, cu profesorii care bat elevii la ore, cu elevii care se bat intre ei. Este normal sa fii avid dupa bani si dupa putere, sa-ti placa adulterul, sa-ti placa bautura, sa-ti placa gunoiul lasat dupa gratare in spatiul verde, sa-ti placa sa stai cu baietii la scara blocului si sa rozi seminte atunci cand te iei de fete, sa-ti placa fusta mini ca atrage privirile libidinosilor, sa-ti placa politicienii coruptii pentru ca sunt un model de urmat in viata - te imbogatesti rapid, sa-ti placa prostia pentru ca nu te suprasolicita intelectual.
Insa nu. Homosexualitatea nu este ceva normal. Cineva spunea ca nu si-ar dori ca ai sai copii sa vada pe strada un cuplu homosexual sarutandu-se. Insa e normal ca, copiii din ziua de azi sa nu mai aiba cei 7 ani de acasa, sa nu le pese de parintii lor, sa polueze aerul cu manele din telefonul lor mobil, sa vada alcoolici la coltul blocului, sa fie muscati de cainii comunitari. E normal.
Suntem anormal de ipocriti, de intoleranti, de nerespectuosi. Pentru ca e ceva normal in societatea noastra. Nu am fost destul de inteligenti sa invatam pana acum ca trebuie sa RESPECTAM persoana de langa noi, oricum ar fi aceasta. Nu intelegem ca suntem unici si diferiti, ca fiecare este liber sa aleaga felul in care doreste sa traiasca, sa vorbeasca, sa se comporte. Este normal ca in societatea romaneasca sa vezi mai degraba paiul din ochiul semenului tau, decat barna din ochiul tau. Este normal sa-l rastignesti pe celalalt, pentru ca tu n-ai nici cel mai mic pacat. Este normal ca tu sa fii lupul moralist, pentru ca tu esti cel mai destept, reprezentand intruchiparea perfectiunii.
Omul este liber sa aleaga. De ce sa fim noi cei care ii luam omului acest drept?! Un om inteligent va respecta intotdeauna decizia semenului sau. Un om inteligent il va respecta mereu pe cel de langa sine. Insa in Romania, inteligenta nu este un lucru normal.

2 comentarii:

Anonim spunea...

"normalitatea" este doar starea generata si reglementata de un stat. nu m-as grabi sa declar ca nivelul de toleranta se apropie de zero doar in Romania. In SUA, rasismul a fost doar institutionalizat nu eradicat. cred insa ca orice e diferit fata de propriile principii sau culoare (a pielii ori politica) e considerat "anormal" mai mult sau mai putin afisat.

26 mai 2009 la 09:17  
ALEX POPA spunea...

Din pacate la noi, cam multe lucruri sunt considerate a fi 'anormale'. Multumesc de comentariu:) O zi super sa ai!!!

26 mai 2009 la 10:09