Alex POPA

In music we trust!

Romani nemti

De fapt titlul ar fi trebuit sa fie romanii nemteni. Insa am ales aceasta forma, pentru ca exista un loc unde romanii sunt ca si nemtii - la Piatra Neamt. Am reusit sa vizitez acest superb oras, in decursul zilei de ieri. Inca de cand am ajuns la Piatra am fost frapati de curatenia oraselului (comparativ cu Iasul e o urbe mai mica), de lipsa traficului sufocant, de respirabilitatea aerului, de amabilitatea locuitorului. Ce mai, Piatra Neamt e pur si simplu superb!!! Ne-a surprins in cel mai placut mod posibil:).
Daca doresti sa evadezi pentru un week-end din oras, si totusi nu vrei sa renunti la caracteristicile tale urbane, atunci alege Piatra Neamtul. E curat, linistit, ieftin si nu in ultimul rand e inconjurat de munti. Ai ce vizita! Piata Stefan cel Mare, muzeul Cucuteni, gradina zoologica, telegondola care te duce pe varful Cozla, la o altitudine de 657 de metri. Acolo mananci cel mai bun colac sescuiesc pe care il poti gasi in regiunea Moldovei, te indragostesti de un peisaj ce-ti ia rasuflarea, esti inconjurat de minunea naturii. Si totusi te afli intr-un oras...
Un oras din regiunea Moldovei, care parca ar fi din Germania.
Pana la urma orice padure are uscaturile sale, si Piatra Neamt are unele puncte slabe. Insa acestea se vad destul de putin. E un oras pur si simplu fantastic, pe care ti-l recomand din tot sufletul! In special vara, atunci cand te poti duce si la Cupacabana - un complex de stranduri ce face de rusine strandul municipal iesean.
In final as dori sa-l invit pe domnul primar Nichita sa invete de la omologul sau din Piatra Neamt - controversatul Pinalti - cum se gospodareste un oras. Nu doar la suprafata si nu doar cu promisiuni facute pensionarilor. Dar unde minte nu e, vai de orasul nostru!
Si da. In Piatra Neamt, romanii sunt nemti, nu moldoveni.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce cuvinte frumoasa ai spus despre Piatra Neamt! Te-as invita si in Targu Neamt (la 40 km destanta de Piatra), dar tare ma tem ca ai fi dezamagit :(

Ma bucur ca ai avut un super weekend

17 mai 2009 la 20:18  
oana spunea...