Alex POPA

In music we trust!

Mentalitate de patron


Din ciclul 'Hai sa ne dam cu parerea', seful statului, domnia Sa Traian Basescu, presedintele Romaniei s-a apucat sa critice nivelul slab de pregatire al profesorilor din tara noastra. Potrivit realitatea.net, Basescu a declarat la postul public de radio ca 'E clar ca mulţi profesori nu au ce cauta in invaţamant'. Seful statului considera ca nivelul slab de pregatire al multor dascali are urmari vizibile si grave: exista absolventi de liceu care nu stiu sa scrie corect.

Eu as mai adauga si faptul ca exista unii absolventi, chiar in ograda prezidentiala, care nu stiu care este pluralul substantivului 'succes'. Insa na', e doar parerea mea. Da domnule Basescu, intr-adevar, nu avem profesori competenti, avem elevi destul de prosti si cu un coeficient de inteligenta egal cu cel al primatelor, dar oare a cui este vina?! Chiar e numai a profesorilor?!

Sa analizam putin sitemul de invatamant romanesc. Pe langa eleva porno si profesori care vin beti la ore, acest sistem are nevoie de foarte multi bani pentru a se dezvolta. Ma mira faptul ca domnul presedinte s-a apucat sa-i critice pe prosesori, cu toate ca domnia Sa a fost pentru cresterea salariala a cadrelor didactice. Pai ce facem, una zicem, alta se intampla?!

Concluzia e una destul de simpla: domnul presedinte Traian Basescu are mentalitatea unui patron de la inceputul anilor '90, care doreste profit inca din primul an de activitate, desi nu a facut nici o investitie majora in afacerea pe care o administreaza. Mai bine zis, toata Romania reprezinta un business prost, o afacere administrata in bataie de joc, cu o investitie minima de la care se asteapta profit maxim, profit pentru cei care se afla in fruntea statului - adica cei care administreaza acest business. Cand e vorba de luat(taxe, dari s.am.d.) atunci, domniile din fruntea statului stau cu mana intinsa, insa cand e vorba de dat(investitii ce ar duce la dezvoltarea statului pe mai multe planuri, atunci aceleasi domnii stau cu mainile in c*r, pardon, in san.

Deci domnule Basescu, mai bine vedeti-va de ultimele luni de stat in fruntea tarii si mai lasati parerile deoparte. Fara investitii majore in personalul din invatamant, fara investitii majore in sistemul educational, fara grija pe care ar trebui sa o purtati pentru educarea tinerilor, singurul profit care se naste acum este un monstru viu - un monstru cu o infatisare haotica, vopsit cu rimel, tone de fond de ten, creion si asa mai departe in zona in care ar trebui sa fie fata, dotat cu doua excrescente morbide in locul in care ar trebui sa fie gura, si cu o inteligenta asemuita cainilor de preerie. Si unde mai pui ca acest monstru candideaza chiar si la europarlamentare!

Domnule presedinte, intai faceti ceva practic si pe urma mai deschideti si dumneavoastra gura, parerea mea.