Alex POPA

In music we trust!

'Prima Casa' sa fie 'acasa'?!

Suntem atat de obisnuiti ca in tara noastra sa se intample doar lucruri negative, incat parca nu ne vine sa credem cand auzim o veste buna venita tocmai din partea Guvernului. Poate si din cauza ca ne-am obisnuit ca fiecare initiativa legislativa sa ascunda un 'sambure de neadevar', care ar aduce profit doar unui anumit grup de interese, din care, de cele mai multe ori, noi nu facem parte.

De miercuri si pana azi, toate canalele media bombardeaza cetateanul de rand cu vestea buna venita din gura premierului Emil Boc - 'Guvernul a lansat programul Prima Casa, program prin care statul va garanta creditele ipotecare in cuantum maxim de 60.000 de euro, din care statul va oferi o garantie de 80%. Programul are o valoare totala de circa un miliard de euro'. (sursa realitatea.net). Pe de alta parte, azi aflam, tot din gura lui Boc (si tot din sursa citata anterior), ca 'Guvernul va impune un avans de maxim 5% la imprumutul pentru 'Prima Casa'.
Senzational. In exclusivitate. Fantastic. Mai ceva ca toate titlurile pe care le pune Dan Diaconescu cand este dezgropata si ingropata Elodia! Dar oare sa fie o masura legislativa venita in sprijinul romanului de rand?! Acel roman care castiga doar cat sa supravietuiasca, care a avut curajul sa se casatoreasca, poate pe ascuns din cauza ca nu avea atat de multi bani, acel roman care spera sa nu mai stea cu chirie intr-un amarat de apartament in care convietuieste cu 11 colonii de gandaci, mai are si vreo 3 copii si plateste sute de euro lunar?!
Sa fie aceasta masura legislativa in beneficiul copiilor Patriei, sau un ajutor pentru copiii baietilor destepti ai Patriei, care nu au reusit sa-si traga un apartament prin metoda Popoviciu?!
Potrivit zicalei din Dosarele X, 'adevarul este dincolo de noi'. In mai putin de 60 de zile Guvernul va demara programul 'Prima Casa'. Si cum toate promisiunile facute de oficialitati in Romania NU sunt respectate, speram ca macar aceasta initiativa legislativa sa fie respectata, ca tot vin alegerile, intai alea pentru Parlamentul European, iar mai apoi cele pentru marinari. Prietenii stiu de ce!
Iar daca ai dubii in privinta acestui program, intra putin aici sa-ti amplifici si mai tare paranoia. 'Casuta noastra, cuibusor de nebunii, te asteapta Boc sa vii!'