Alex POPA

In music we trust!

Pacat

Pacat ca prostia nu este considerata a fi un pacat. Ar trebui ca la spovedanie, preotul sa-l intrebe pe enorias daca este prost. In cazul unui raspuns pozitiv, atunci sa i se administreze aghiazma mare. Pacat ca prostia nu este considerata o infractiune. Daca un individ este prost atunci sa fie nevoit sa plateasca o amenda usturatoare, sau chiar sa fie incarcerat pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani. Pacat ca prostia nu este considerata o abatere de la normele morale ale societatii. In felul acesta prostilor le-ar fi interzisa desfasurarea de actiuni in cadrul respectivei societati. Pacat ca prostia nu este o maladie care sa aiba leac. Astfel prostii ar fi tinuti intr-un loc special, in carantina, iar dupa o anumita perioada s-ar insanatosi. Pacat ca prostia nu doare. De fiecare data cand un individ s-ar dovedi a fi prost, sistemul sau imunitar ar ceda si, astfel ar sti din cauza durerii ca nu mai trebuie sa fie prost si data urmatoare.
Pacat ca prostia nu este recunoscuta de posesori acesteia. Acestia dau dovada de o mare abilitate de a-si ascunde posesia, eliberand aceasta energie doar in anumite contexte, mereu in defavoarea semenilor, care nu au fost atinsi de aceasta maladie.
Semnele acestui pacat se recunosc printr-un exces al individului de invidie, ciuda, nervozitate, fudulie, egoism, exprimate prin intermediul unui limbaj asemanator oamenilor cavernelor din specia Homo Ergaster, sau prin intermediul expunerii unui set de idei fixe. O alta caracteristica este prezenta unui set de imbracaminte pe masura, de obicei o vestimentatie ce imita trendul actual adoptat de turma, dar si apartenenta la o haita de indivizi asemanatori. Pana la urma, cine se aseamana, se aduna!
Pacat ca sunt multi. Pacat ca se cred a fi destepti. Pacat ca cel mai bine este... sa nu ne punem cu ei, ca au mintea odihnita.
Pacat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ma surprinzi Alex, pe cuvant! Esti printre putinii cre le spune pe bune, si culmea are si dreptate! ;)

Ar fi o realizare daca cei din jur ar avea puterea sa recunoasca faptul ca e prost, dar iti ziceam si azi si daca adaptez putin, o pot repeta: "Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie sa-ti mearga mintea" ;))

13 mai 2009 la 18:47  
ALEX POPA spunea...

Ai dreptate. Dar cum mintea lor e in 'stand-by'...slabe sanse;) ms de comment:)

14 mai 2009 la 10:16